2012. július 24., kedd

Nyári bőrönd album

Igaz félkész, de most már megmutatom, mit készítettem ma és az elmúlt napokban. :)

Az albumalapot már régebben készítettem, így csak fel kellett öltöztetni. A beborítás után elkezdtem a díszítést, majd abbahagytam, és ma folytattam tovább. Igazság szerint virágokat készítettem textil anyagokból, miután jól áttanulmányoztam a megnyert virágokat. Háromféle lett: az egyik lollipop virág - bordó függönymaradékból, a másik pedig fehér vászonból készült, míg a harmadik egy régi farmeröv feldarabolásából született. Mivel szegecses volt az öv, így csak köröket vágtam ki, majd a felső köröket kisebbre szabtam. Egyszerű, gyors és mutatós lett! Még jó, hogy nem dobtam ki az övet! :)
A másik két virág szélét gyertya felett olvasztottam meg, ami nagyon tetszett! :) A fehér vászonvirág gyönyörű barnás széléért odavagyok! Gyönyörűséges lett! :)

A belső oldalak díszítését is már korábban elkezdtem. Nem volt ma kedvem tovább folytatni, de mivel láttam, hogy néhány kommentkártya kell - a többit meg majd valamikor megcsinálom :) -, így nekiálltam annak. Persze azután tovább csattogott az olló a kezemben, majd ragasztottam, s végül szinte majdnem készen lett! :D Alkottam a vakvilágba!!! JAJ, DE JÓ VOLT!!!!!!!! :D
A belső minialbum eddig még csak fejben született meg, így arra még várni kell. A tag-ek egy részére képet ragasztok - ezek lesznek a csillámosak, másik részükre kis papírdarabokat ragasztok, amikre sztorizni lehet majd.
A füleket még tovább díszítem valamivel.

Farmer virágok
Vászon -, és szatén virág






A papírsárkány szára a másik oldalon folytatódik.


Felhasználtam:
Spring fling klt
Spring fling alapkartonok
madárkalitka (kicsi) innen
sk virágok
mintalyukasztók: sarok, bordűr és juharlevél
esküvői matrica ív, fehér motívumokkal: virágok, lepkék
miltonkapcsok
Altalena bingo kártya
sk kerítés
strasszok
gyöngytoll cream színben
arany hímzőfonal
Martha Stewart-os lepke
Glimmer mist - lepkét festettem vele - csillámos fekete árnyalatú
szalagok
selyemvirág innen
TH tinták: brushed corduroy
                tea dye


Ami még lemaradt:
Azt mondják, hogy nagy változás áll be az ember életében, ha kivág egy fűzfát, mármint a feng shui szerint. Mi ezt tettük. Erre egy héten belül (kb 4 nap alatt) ezek történtek:
1. A múlt héten Botond eltörte a kulcscsontját, mikor négykézláb mentek Hunorral a lakásban. Mivel épp akkor terítettem, nem láttam az esetet, de az állítása szerint a szőnyegbe verte be a vállát. Azóta merevítő hám van rajta. Szerencsére már nem nagyon fáj! Ma már enni is tudott a jobb kezével. Még jó, hogy kicsinek bal kézzel tanult meg enni-inni, mert most bajban lett volna! :) Ja, és mikor megkapta a hámot, amint hazaértünk, felmászott a diófára!!!! Frászt kaptam!!!
Ezen felül elvittük magánbőrgyógyászhoz, mert a lábán lévő foltok nem akartak eltűnni, bármivel is kezeltük november óta. Azt is két hétig kötöztem neki napi 2x. Mire az lekerült volna (2 hét), eltörte a vállát. Úgyhogy fürdés egyelőre nincs, csak tusolás.
2. Apósom váratlanul meghalt.
3. Közölték, hogy akármikor szülhetek. - Talán ez a legjobb!

Remélem, nem lesz több ilyen negatív hatású történés, mert ez egy kissé sok volt egyszerre!

2012. július 23., hétfő

Ügyelet

Jelentkezem, mert még megvagyok, bár tegnap ügyeltre kellett mennünk, mert az 5-8 perces fájásaim mellé betársult a derékfájás is. Mivel nálam nem jelent semmit az 5-10 perces fájás - mert van 2 hónapja - így megijedtem, mert reggel fél 7-től fél 10-ig fájt, amikor is eldöntöttem, hogy na jó, most bemegyünk. Természetesen a gyerekeket előtte elláttam, leadtam anyuéknak, és utána mentünk. Szerencsére nem fogtak benn! Igaz az én dokim épp nem volt benn. Viszont ma reggel is voltunk, mert behívott tegnap. Egész végig telefonos kapcsolatban voltunk. Tegnap óta a fájásaim rendeződtek fix 10 percesekké, de a leletek alapján még van időm, igaz nem sok, de addig itthon lehetek. Az orvosok szerint akár éjjel is szülhetek. Ha nem lesz semmi a következő napokban, akkor szombaton be kell menni ellenőrzésre, és lehet, hogy már maradnom is kell. Addig is, van még teendőm itthon, úgyhogy azokat is be kell fejeznem! :)

2012. július 16., hétfő

Csongor előzetes

Most értem haza az orvostól. Voltam ctg-n, vizsgálaton, uh-on. A ctg papírt nézve az orvos szemei szépen kikerekedtek, látva 50 -100-as fájásokat. Szép erősek voltak, bár én ebből nem sokat éreztem, csak keményedést. :) Ilyen vagyok! Még a mai napig se tudom, milyenek a szülés jelei. Nevetséges, de így van! Csak keményedek, aztán szólok, hogy nézzenek meg, majd irány a szülőszoba! Ez a bevett módszer! :)

A MagneB6-ról fokozatosan kell leszoknom, nehogy péntekig megszüljek, ugyanis akkor töltöm be a 37. hetet. Addig szépen próbálom keresztbe tenni a lábaim, mert ugye a tüdejének még kell az a 3-4 nap. :) Amúgy a méretei egy 38-39 hetes babának felelnek meg. Szép nagy gyerek lesz belőle! Nemhiába, fiú!
A másik amiért már alig várom, hogy nem kell tovább kínlódni, ha beáll ismét a kánikula, mert azt nagyon nehezen viselem!!! A meleg miatt úgy bedagadtam a lábaim, hogy fájtak, nem bírtam se úgy mozogni, se olyan cipőt felvenni, ami kényelmes lett volna, pedig nem is vagyok vizes. Borzasztóan szenvedtem! Továbbá, jól összeszokunk, mire a nagyok mennek oviba, ezzel is könnyítve a helyzetünket.

A fiúk egyébként is már nagyon várják! Tessék drukkolni, ha esetleg nem jelentkezek a facén!!! :)))

2012. július 11., szerda

Pénzátadó boríték

Már rég akartam ilyen borítékot készíteni, de eddig alkalom nem volt hozzá. Mivel nemsokára szülök, remélem, 2-3 hét múlva, így ma nekiálltam. Rengeteg borítékot megnéztem hozzá, főleg Trillucy Editét, akinek valljuk be, fő hobbija a boríték gyártás! Gyönyörűségeseket alkot, ezért nem is volt kérdés, kinél kell inspirálódni! :)))

És, hogy ki kapja? A dokim. Hülye kérdés, de most megindoklom, miért! Nemcsak, hogy odaadó, segítőkész, hanem mikor kiderült, hogy Csongor szívében az egyik ínhúr meg van vastagodva, ő ajánlotta, hogy szülés után keres egy nagyon jó kardiológust, és ha kell Szegedről is áthozza, hogy megvizsgálja Csongort!  Bár hozzátette, hogy lehet, hogy fel fog szívódni addigra, mert az esély meg van rá. Sajnos azóta már voltam uh-on, és még mindig ott van. Jövő hét elején kell mennem a 36 hetesre uh-ra, ctg-re, miegymásra, ahol megint tüzetesen megnézi. A családból is csak mi, ill. anyuék tudjuk ezt, más senki. Nem akarok senkit se megijeszteni! Ha már biztosan tudom, mi van vele, majd akkor közlöm a többiekkel.
Míg a fiúkkal voltam várandós, akkor is nagyon figyelt rám. Az első szülés alatt is végig benn volt, sajnos a másodiknál ügyeletet is tartott, így oda-vissza rohangált, de mindent összevetve, a legjobb orvos! Ezért is készítettem neki ezt a borítékot!



Remélem, tetszeni fog neki! 
Amúgy szerintetek, pasisnak tűnik??? Igyekeztem kevés virágot felhasználni hozzá, nehogy csajos legyen! :)

 Felhasználtam:
Spring Fling klt
kék alapkarton
lepke Sapimanótól
indák és virágok: scrap kreatúra
Th tinták: brushed corduroy
tea dye
egyedi pecsét
csipke
Ribbon szalag
strassz

2012. július 4., szerda

Kép/keret kissé másként

Az alap ötletet Editnél láttam a napokban. Annyira jól nézett ki, és ráadásul egyszerű is elkészíteni, hogy szerelem lett első látásra! Ilyen nekem is kell! - futott át az agyamon, mint szerintem oly sokunknak! :)

Azt hittem nincs keretem hozzá, de csak addig dúrtam itthon, mígnem találtam egy képet, ami nem tetszett, és jól kivettem a keretből az üveggel együtt. Szépen körbetakarítottam, és már meg is volt az alapom. A műhelyben kerestem hozzá apró csavarokat, és a keret belső oldalára csavaroztam, s hímzőfonalat erősítettem rá. Mivel nem nagy az egész, csak 45x33 cm, így csak néhány kép fér el rajta. 
A gyerekeknek volt 10 db csipeszes sünije - amiből egy darab ütközetben eltűnt :) -, amit felhasználhattam hozzá, persze csak azzal a feltétellel, hogy csak az ő szobájukba kerülhet. Mivel egész napos állóháború volt, így engedtem nekik, de aztán sikerült kompromisszumot kötni, és így a nappaliba került. Az ötlet Hunortól származott. Igazi kis lakberendező két és féléves létére! A lehető legjobb helyet találta meg! :) Kis ügyes!

Magát a keretet megpróbáltam egy kicsit bohókássá tenni a virágokkal és a lepkékkel, mert elég komoly neki ez a pácolt szín, ami viszont illik is a nappaliba! :)
A képeket a pénztárcámból vettem elő, mert ott igazán ritka kincsek vannak! :D:D:D


Felhasználtam:
képkeret 45 cm x 33 cm
arany hímzőfonal
csipeszes sünik
rayheres és sk virágok tőlem és Anditól
lepkék
gomb
kék hímzőszalag

Köszönöm, hogy erre jártál!