2012. január 28., szombat

Botond 4 éves

Az én nagy fiam, december 21-én, 4 éves nagylegény lett! Ez az oldal még hiányzott a tavalyi naplóból. )
Jó lett volna alá maszatolni, de már mindegy. Majd legközelebb! :)


Kártyák és ticket, Botond képével.

Szülinapjára úgy volt, hogy mesekönyvet készíttetek Gólya Timivel, de menet közben annyira rákapott a kirakózásra, hogy éjjel-nappal csak azzal játszott. Mellesleg most is! :) Szóval, hogy ne mindig ugyanazt a 100 db-osat tegye ki, kapott egy 160 db-os panoráma-s Disney kirakót. Imádja! 

Annyira fanatikus, hogy reggel 3/4 6-kor, ha felébred, felkapcsolja a villanyt a nappaliban, és már játszik is!!! De legalább engem hagy még egy kicsit aludni! :)

Hunort is kezdi érdekelni, így akadnak belőle problémák, mert nem akarja odaengedni. :)

Felhasználtam:
The scrap cake papír
scrap kreatúrás virágok és chipboard
rayher betűk
filmcsík
kapcsok és virágközepek Timitől
Altalena bingo card
fehér akril

Ami hiányzik róla az a tinta. Amint meg lesznek pótolom! :)

2012. január 26., csütörtök

Babát várunk...

... mind a hárman! :DDD
A kép apropója, hogy megkértem Apánkat, ugyan lőjön már egy pár fotót a pocakomról. Ez meg is történt. A fiúk ezen felbuzdulva jöttek pózolni, és mutatják, hogy az ő pocijukban is ott van a kistesó. :)

Amúgy ilyen képeket készíttettem magamnak magunkról.
12 hetesen. A múlthéten 89 cm volt a derekam, elméletileg még most is annyi. :)

És amit híztam, az mind a csípőmön van!!! :(

De igazából nem is ezt akartam mutatni! :D

Ma voltunk a dokinál, nevezzük nevén Krisztiánnál, és ezt a képet készítette a kis pocaklakómról. Most 12 hetes, 58 mm!!! 3 hete még csak 17 mm volt. Hihetetlen mennyit nőtt! A képeit felteszem a facebookra. Eddig van 4 uh képem Róla! :)))

Próbáltam a monitoron belőni a lábai közti valamit, de sajna az csak a köldökzsinór volt! Úgyhogy vagy fiú, vagy lány! :) 18-19 hetesen megyek legközelebb uh-ra, ahol remélem már tudni fogom, mi lesz! Vagy nem! :D

2012. január 25., szerda

Szilveszteri oldal a 2012-es naplóba

-
A feladatok a facebook-on egy külön csoportban is meg vannak hirdetve, így ott is olvasható.
A lányokkal már tervezzük az idei albumot is. Mivel augusztusban szülök, így lesznek hiányosságaim, de igyekszem időben pótolni! :) A 2012-es album már sokkal másabb lesz, hiszen közösen ajánlunk fel a nyereményeket a képzeletbeli kalapba. 
Ezért, úgy érzem, hogy nekem, mint nyertesnek KÖTELESSÉGEM a januári csomagot felajánlani, plusz egy feladatot megadni!!! Szeretném, ha ez hagyományteremtő mozzanat lenne az elkövetkezendő évekre is! Szép álom! :DDDD De, majd látjuk!
A feladat:
- Tavaly volt egy fogadalmas oldal, az első. Kinek mennyire sikerült betartania a fogadalmakat?
- Milyen új fogadalmat tettetek, még ha gondolatban is, erre a szép új évre?

Más kikötés nincs! :)
A felajánlott csomagom, pedig nem más, mint egy kis chipboard csomag.

Ha valaki szeretne jelentkezni, tegye meg bátran itt!

2012. január 18., szerda

Álomnyeremény és 2012-es napló

Először is, sosem gondoltam volna, hogy sikerül befejeznem a 2011-es albumot! Annyi minden jött közbe, hogy egyáltalán nem is éreztem rá se erőt, se lelkierőt, se semmit, ami ilyenkor hasznos lehetne. Pláne, hogy még közben kiderült, hogy ismét babát várunk, no meg megműtöttek a fogammal! És mindezen események csakis decemberben történhetnek velünk! Egész évben minden olajozottan megy, boldogan, normál kerékvágásban, de decemberben kaotikus állapotok lépnek fel! ...

Ezért, csak most január elején - pontosan 8-án - ültem le, és alkottam meg az elmaradt 3 oldalam. Majd készítek egy külön bejegyzést az elkészült albumról. 

Hogy miért? Mert nem szeretek elvarratlan szálakat magam mögött hagyni! Genetikailag vagyok így kódolva, mert ha belepusztulok, de akkor is meg kell csinálnom, amit elkezdtem! :D

Már írtam korábban, hogy először a nyereményért ugrottam bele ebbe az éves játékba, aztán ahogy megismertem a csajokat, teljesen másképp álltam hozzá. Velük, értük, értünk, magamért alkottam, hol egyedül, hol a fiúkkal, vagy esetleg Palikával, aki csak mellettem ült. :) De egy hatalmas élmény volt! Ilyen még nem történt velem, mióta eljöttem a főiskoláról. Ott imádtam a lányokkal alkotni a rajz órákon, amik hol a parkban voltak, hol a műteremben, hol pedig az udvaron. És ez az egész éves alkotás is ilyen volt, csak azzal a különbséggel, hogy mindenki otthon finomította a képességeit, amit majd a neten megosztottunk egymással. A másik ilyen hatalmas élmény, hogy élőben alkottunk a neten, ahol Andi tartotta a tanfolyamot. Mi élőben hallottuk, de csak csetelni tudtunk vele. Pedig milyen jó lett volna, ha halljuk egymás hangját...! Pláne, mikor a bőrönd albumot alkottuk vagy 14-en! ...
 ...
Köszönöm a sok jó tanácsot, amit kaptam!

Nem ragozom a szót tovább, mutatom, mi volt az éves album nyereménye:

Link hozzá: itt.

Csomagok:
1. Szilveszter

2. Január - Scrap - Kreatúra (Bea) felajánlásával 
3. Január - sk virágok 4 színben (6-6 darab)
4.  Február - Szerelmetesen hónap
5. Február - sk virágok 2 színben Webster's Pages-nél látott virágok ihlették :)
6. Március - Csányi Andi (Rendteremtő) felajánlásával
7. Március - Rosetta sk virágok 3 féle méretben

8. Április - Születésnapos csomag!
9. Április - SK virághalom
10. Május - Leporello album
11. Május - Sk minibook
12. Június - Strassz kövek
13. Június - Rózsaszín szívek
14. Július - GyBogi horgolt virágai
15. Július - Vegyes

16. Augusztus - TeaBogi felajánlásával

17. Augusztus - vegyes

18. Szeptember - Webster's Pages


19. Szeptember - SK

20. Október - Bmary felajánlása


21. Október - SK

22. November - 



23. November - SK

24. December

24. December - Meglepetés!
 
És ezt a mesés álomcsomagot ÉN nyertem meg!!!!! Mikor elolvastam, nem akartam elhinni! Csendben sikongattam, visszafojtott légzéssel, mert a gyerekszoba mögöttem van, és nem akartam felébreszteni a gyerkőcöket. Apánk azt se tudta, mi van velem! Mikor mutattam neki, hogy miket és kb milyen értékben nyertem (kb 40 e ft)....elállt a lélegzete is! Velem együtt örült! Ez nagyon jó érzés volt!!!! Legalább már látta, hogy volt értelme! Eddig elég szkeptikusan állt az albumomhoz. Nem értette, mire jó! :DDDD Ilyenek a pasik! :)


A lányokkal már tervezzük az idei albumot is. Mivel augusztusban szülök, így lesznek hiányosságaim, de igyekszem időben pótolni! :) A 2012-es album már sokkal másabb lesz, hiszen közösen ajánlunk fel a nyereményeket a képzeletbeli kalapba. 
 
Ezért, úgy érzem, hogy nekem, mint nyertesnek KÖTELESSÉGEM a januári csomagot felajánlani, plusz egy feladatot megadni!!! Szeretném, ha ez hagyományteremtő mozzanat lenne az elkövetkezendő évekre is! Szép álom! :DDDD De, majd látjuk!

A feladat:
- Tavaly volt egy fogadalmas oldal, az első. Kinek mennyire sikerült betartania a fogadalmakat?
- Milyen új fogadalmat tettetek, még ha gondolatban is, erre a szép új évre?

Más kikötés nincs! :)
A felajánlott csomagom, pedig nem más, mint egy kis chipboard csomag.
 

Ha valaki szeretne jelentkezni, tegye meg bátran itt!

2012. január 15., vasárnap

Botond, család, miegymás

Egy nagyon mozgalmas hét áll mögöttem.

Hétfőn mennünk kellett Szegedre hallásvizsgálatra reggel 10-re. Kivételesen jó időben odaértünk, negyed tízre, amit azóta sem tudok, hogy hoztunk össze! :) Mivel a főmuftihoz mentünk, így senki nem vizsgálta meg addig, míg ki nem jött a műtőből. És mikor találkoztunk vele??? Fél 4-kor! Ebédszünetre végzett a műtétekkel, megebédelt, vizitelt mire velünk találkozott. Botond egész jól bírta, amin nagyon meg voltunk lepődve apával! És még aludt is az ölemben! :)
Hallásvizsgálaton kiderült, hogy sokat javult a hallása, mert közben kapta az orrspray-ket, így 1 hónap múlva kell ismét kontrollra mennünk. Aki nem tudná: orrmandula gyulladása van, ami ráment a fülére.

Kedden reggel tanácsadásra kellett menni, majd délután a háziorvoshoz, mert vinni kellett a hallásvizsgálat eredményeit, no meg meg kellett mutatni Botond kiütéseit. Allergiás lett az egyik gyógyszerre, így csalánkiütéses állapotban kapott még egy szabadnapot szerdára. Mellesleg a rendelőben, közel 30 nyugdíjassal körülvéve, meghallhattam, hogy: "A fene egye meg az összes gyereket! Ilyen fiatal anyukával igazán meg tudná várni a sorát!!!" Hogyan????????? Mielőtt meglincseltek volna, besurrantam a gyerekkel. Volt ám felháborodás, pedig az orvos hívta be a gyerekeket. Ja és csak 2 gyereket kellett előreengedniük!!!! Utálom az összes nyugdíjast!!!!!!!! Tisztelet a kivételnek, mert ritka, de van aki előreenged, mert tudja, hogy a gyerek nem tud várni. És még akkor az anyját is szídják??? Sajnálom, hogy beteg lett a gyerekem, de ha rajtam múlna, akkor biztos egészséges lenne! Ezek után, senki ne lepődjön meg azon, hogy gyűlölök a rendelőbe menni, pláne a mienkbe. Ha Makóra vagy Szegedre kell menni, akkor még Botond is jobban viseli, mert az ittenit ő se bírja nyugodtan.

Szerdán, ha már úgyis szabadnaposak vagyunk, és egyébként is vissza kell menni a bőrgyógyászhoz, mert nem szedte végig a gyógyszerét, így bementünk Makóra, ahol már várt a bőrgyógyász, mert beszéltem vele kedden. Kedves, aranyos volt!!! Rá se ismertem! Bezzeg a múltkor...! Na mindegy, kellemesen csalódtam! Kedves, aranyos volt! A gyógyszer 9 nap alatt is hatott annyira, hogy ne kelljen újabbat felírni. Kenőcsből egy másikat írt fel, ami a barna foltokat halványítja el. Gyönyörűen rendbe jött a bőre! El se tudom hinni!

És, hogy én se maradjak ki a szórásból! Jól belestem a hányás-hasmenés vírusba, ami kedden jött elő rajtam, és 4 napig tartott. Szerencsére a hányás elkerült! Viszont se a fiúk se Palika nem esett bele! Ez számomra teljesen hihetetlen! Eddig ilyen nem volt! Mindig ők estek bele, majd én, végül az apjuk.

Mostanra szerencsére minden rendeződött, jól vagyunk, az ügyről még nem tudunk semmit - a tudjátok miről! Most épp 10 hetes vagyok, és már akkora vagyok, mint Botonddal félidősen. 89 cm a derékbőségem!!! :)

2012. január 8., vasárnap

2011-es napló befejezve....

...végre! Hát nem hittem, hogy készen lesz!

Annyi sok minden jött közbe, aminek nem kellett volna, no meg várandós is lettem. Így pl. bizonyos papírkészletektől a mai napig undorodom. A The scrap cake készlet pl erős hányingert okoz nálam, ugyanis mikor készültek a karácsonyi üdvözlőlapok, rosszul lettem. De azért ezt megpróbáltam ma legyőzni, ami nem ment 100%-osan, mert folyamatosan kavarog a gyomrom! :) Hát, ilyen a terhesség!

A fiúk ott aludtak a mamánál, így ma főzés közben, CSENDBEN!!!, volt időm gondolkodni! Éljen a szabadság!!!! :D

Annyiszor terveztem, hogy nekiülök, és befejezem, de mire este elaludtak a fiúk, megfürödtem, megvacsoráztam, már fél 10 volt. A szervezetem szavatossága fél 11-ig tart, ami nem sok idő, meg ráadásul annyira elfáradtam a napi teendők miatt, hogy mindig elnapoltam. Fáradékony, és folyamatosan éhes vagyok. Így a fiúk és a háztartás mellett nem sok idő jut magamra. Ja, és reggel 3/4 6 - 6 óra felé ébrednek! Muszáj aludnom, mert másnap nem tudom felvenni a ritmust!

Na, de mutizom, hogy mik születtek ma! Apropó, elfogyott a tintám, így szűzies valójukban láthatók!
Először is az augusztusi hiányosságom:


Az alcím és a kommentkártyák még elég foghíjasok. Az ötletet Bogitól vettem.
Igazából a mai inspirációkat Bogitól és Krisztától vettem. Nagyon köszönöm nektek! :)

Felhasználtam:
Fehér karton
Pepper and friends papírkészlet
Pepper and friends chipboard
szalagos irományfedél szalagja
tűzőkapocs
scrap kreatúrás chipboard
akril festék

November:


A ködösítést maszkolással végeztem. A képeslap és a levelek alatt fehér akrilt kentem szét. Ettől elég fagyos lett a hangulata. Ezen a képen számomra a novemberre jellemző összes dolognak találtam helyet: hideg, fagy, halloween, őszies levelek, ködös idő, meleg ruhák, a nap nagy részét benn töltjük és még sorolhatnám! :)


Felhasználtam:
The scrap cake klt A/4-es papírja
lyukasztó
Christmas Emporium klt-ből a képeslap írott fele
ticket Misscutipie
kreatúrás chipboard, kulcsok és tök
csillámragasztó
akril festék

December:


Felhasználtam:
Lidl-s készlet
kreatúrás chipboardok, virág
csipke valami
csillámos ragasztó
gyöngytoll - cream

Találtam még egy kékes lapot a Lidl-s készletemből, ami pont ide illett! A karácsonyi albumból kimaradt elemeket is erre tettem fel, bár a másik albumba akartam. Na, mindegy! Majd mással helyettesítem abban! :)

A kötelező elemek a kék szín, 3 hópehely vagy havas dolog és a félköríves alap mind-mind ott van! :)))

Lesz még egy albumoldal decemberre, mert Botond 21-én lett 4 éves. Mivel még a novemberi oldal szárad, így az még várat magára. Azon az alap kétoldalas karton, így a hátuljára fog kerülni a nemes alkalomról szóló oldal. És, ha ez kész, akkor 100%-ban késznek tudhatom az albumot!


És most mondom, hogy miket sikerült intézni a napokban. Voltunk magánrendelésen Botonddal, ahol a doki közölte velünk, hogy a bal fülére is ráment az orrmandula gyulladás, így amint lehet, megműti: kiveszi a manduláját és a bal fülébe tubust rak. Muszáj, mert ha nincs kezelve, maradandó halláskárosodása lesz. Ezért holnap bemegyünk a fül klinikára, Szegedre, ahol hallásvizsgálatra megyünk. A többi teendőt még nem tudjuk. Elméletileg, ha minden rugalmasan megy, akkor 2-3 héten belül meg lesz műtve. Ha a hagyományos előjegyzést vettük volna igénybe, akkor 2-3 hónap múlva vizsgálták volna meg először. Áldom az eszem, amiért magánorvoshoz mentünk!

Addig is, minden jót!